BB 3055 VAKUM SHRINK ET TORBASI
Taze et gibi yüksek nem içeren gıda ürünlerinde su kaybı; yapının bozulması, aromanın azalması, bakteri gelişimi, raf ömrünün kısalması gibi doğrudan performans ile ilişkili birden fazla negatif sonuç ortaya çıkarmaktadır.
Bu noktada shrink olabilen (ısı uygulaması ile büzüşen) torbalar ile yapılan paketlemelerde sulanma minimum seviyeye inmekte böylece raf ömrü uzamakta ve ürünün olgunlaşmasının desteklenmesi sonucu daha lezzetli ürünler ortaya çıkmaktadır.
Yüksek teknoloji ile imal edilmiş olan Shrink Torbalarımızın paketlenecek ürünün (et veya peynir) karakteristiğine göre farklı versiyonları bulunmaktadır.Ana hatları ile birkaç örneği;
Bariyer Shrink Torba: Kemiksiz Kırmızı Et Paketlemesi için kullanılır.
Bariyer Shrink Torba (Ekstra Kalın) :Kemikli Kırmızı Et Paketlemesi için kullanılır.
Olgunlaştırma/Kürleme Torbaları: Fermantasyon esnasında oluşan karbondioksiti dışarı atan ancak dışarıdaki oksijeni içeriye almayan torbadır.
Ayrıca, paketlenecek ürünün şekline göre, yandan veya alttan dikişli; V şekilli, Oval kesimli,… gibi bir çok versiyonu bulunmaktadır.