Ürünler

AMBALAJ MALZEMELERİ / Vakum Shrink Et Torbası

BB 3055 VAKUM SHRINK ET TORBASI

Taze et gibi yüksek nem içeren gıda ürünlerinde su kaybı; yapının bozulması, aromanın azalması, bakteri gelişimi, raf ömrünün kısalması gibi doğrudan performans ile ilişkili birden fazla negatif sonuç ortaya çıkarmaktadır. 

Bu noktada shrink olabilen (ısı uygulaması ile büzüşen) torbalar ile yapılan paketlemelerde sulanma minimum seviyeye inmekte böylece raf ömrü uzamakta ve ürünün olgunlaşmasının desteklenmesi sonucu daha lezzetli ürünler ortaya çıkmaktadır.

Yüksek teknoloji ile imal edilmiş olan Shrink Torbalarımızın paketlenecek ürünün (et veya peynir) karakteristiğine göre farklı versiyonları bulunmaktadır.Ana hatları ile birkaç örneği;

Bariyer Shrink Torba: Kemiksiz Kırmızı Et Paketlemesi için kullanılır.
Bariyer Shrink Torba (Ekstra Kalın) :Kemikli Kırmızı Et Paketlemesi için kullanılır.
Olgunlaştırma/Kürleme Torbaları: Fermantasyon esnasında oluşan karbondioksiti dışarı atan ancak dışarıdaki oksijeni içeriye almayan torbadır.

Ayrıca, paketlenecek ürünün şekline göre, yandan veya alttan dikişli; V şekilli, Oval kesimli,… gibi bir çok versiyonu bulunmaktadır.

ÖZELLİKLER

Vakum shrink torbaları et paketlemesinde yaygın olarak kullanılan bir üründür. Shrink olmayan vakum torbalarına nazaran çok üstün özelliklere sahiptir. Uygulama şekli, normal vakum torbalarında olduğu gibi vakum makinelerinde ürünler  vakumlanır. Daha sonra 85-88 C suda 3 saniye bekletilerek paketleme işlemi tamamlanır.

Yüksek bariyer gerektiren ürünler için ideal bir torbadır.

Dayanıklı yan kaynak ile minimun fire oranı.

Özellikle et ve et ürünleri için üretilmiş torba tipidir.

Her türlü şartta üstün kaynak kabiliyeti (yağlı ürünlerde, sulu ürünlerde) mevcuttur.

Torba vakum olurken, kırışık kaynak olsa dahi vakum atma problemi olmaz.

Üstün shrink özelliği ile ürünü adeta deri gibi sarar.

Dünyaca kabul görmüş Cryovac vakum torbası teknolojisi.

Parlak ve şeffaf ürün görüntüsü ile ürünün çekiciliğini artırır.

Etin kan sızdırmasını engeller.

Etin doğal rengini korur.

TEKNİK DETAYLAR

  • Gıda ile temas etmeye uygun.
  • 52 mikron torba kalınlığı.
  • Yüksek shrink özelliği.
  • Oksijen ve nem bariyeri seçenekleri ile raf ömrü maksimizasyonu.
  • Sıcak ısıl yapışma da yüksek performans.
  • Sızıntı koruması.
  • Yüksek saydamlık ve parlaklık.
  • PVDC ve EVOH seçenekleri.
  • Zengin şekil ve ebat çeşitliliği.
  • 8 renk flexo üst baskı yapılabilirlik.